Уорлик редовно се срещал с Доган

Уорлик редовно се срещал с Доган
Посланикът на САЩ в България Джеймс Уорлик сподели, че редовно се среща с опозиционните лидери, които счита за приятели. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Посланикът на САЩ в България Джеймс Уорлик сподели, че редовно се среща с опозиционните лидери, които счита за приятели.

„Искам да чуя какви са плановете и възгледите за България на БСП, на ДПС. Редовно се срещам с господин Ахмед Доган и смятам, че водим доста добър диалог“, отбеляза Уорлик пред bTV.

Той добави, че познава добре всеки член на кабинета, „дори някои мога да кажа, че са ми приятели“.

„Срещам се с представителите на опозицията, тъй като и тях считам за мои приятели“, каза посланикът.

„Нека да обясня какво по-точно правя аз. Аз провеждам протоколни срещи, но понякога каня и представители на опозицията на срещи в моята резиденция. За мен това е изключително важно да чуя алтернативни гледни точки“, обясни Уорлик.

Според него американският бизнес има добър опит в България, затова през 2010 и 2011 година американските инвеститори са били най-много.

Като сериозен проблем пред инвеститорите Джеймс Уорлик посочи администрацията.
„Но това е проблем и за българския бизнес“, допълни той.

„Икономиката има нужда да бъде подпомогната. България трябва да направи всичко възможно да привлече още инвеститори“, подчерта посланикът на САЩ.

„България трябва да направи това, което е най-добро за България, а не което е най-добро за Русия или САЩ“. Така Джеймс Уорлик коментира казуса с АЕЦ „Белене“.

#Джеймс Уорлик #посланик #посланик на САЩ #Ахмед Доган #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници