Борисов: Тройната коалиция е унищожила документи за правителствените полети

Борисов: Тройната коалиция е унищожила документи за правителствените полети
Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов обвини Тройната коалиция, че са унищожили документите за полетите с правителствените самолети, предаде агенция „Фокус”. Снимка: ГЕРБ
A A+ A++ A

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов обвини Тройната коалиция, че са унищожили документите за полетите с правителствените самолети, предаде агенция „Фокус“. „Те искат политическа разправа с нас. От това, което знам, те много повече са летели, много по-дълго са били в командировки, с много дълги делегации, като списъци. Това, което разбрах, е, че преди да си тръгнат, са унищожили документите“.

Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов на въпрос защо в комисията за проверка на полетите на „Авиоотряд 28“ не е включен и периодът от 2005 - 2009 г.

„Ние, понеже бяхме неопитни, и сега виждате какво правят. Ще дойде ден, когато мнозинството в Народното събрание ще е друго, и ще се разшири обхватът и върху това. Ще се потърси отговорност - защо бяха купени, в най-тежката икономическа криза, когато имаше два огромни правителствени „Еърбъса“ от нискотарифни компании, от автокъща все едно втора ръка, без абсолютно никаква приготба за каквото и да е“, заяви Борисов.

На въпрос защо тогава не е подал сигнал за нарушенията в прокуратурата, Бойко Борисов каза: „Защото аз тогава строях магистрали, мостове, кръгови движения, естакади. Ние спасявахме държавата и я градяхме. Ако съм знаел, че ще правят такива неща, да съм го направил и аз. Считал съм, че това ми е под достойнството – как един президент, премиер или председател на събрание ще лети. Това са такива измишльотини.

Ще изнасяш пари с торби някъде, там като отидеш - на кой ще ги дадеш, къде ще ги внесеш? Това са набеждавания и клевети, като се повторят от медиите на ДПС, които са съвместни с „Атака“. „Ние затова искахме да управляваме, защото държавата си беше в прекрасно състояние“, каза още той, в коментар на думите на премиера Пламен Орешарски, че ситуацията в държавата никога не е била по-зле.

#Бойко Борисов #"Авиоотряд 28"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »