Само за жени! Как да разберем, че партньорът ни има проблеми с простатата?

Само за жени! Как да разберем, че партньорът ни има проблеми с простатата?
A A+ A++ A

Случва ли се мъжът на вашите мечти да прави чести разходки до банята през нощта?

Оплаква ли се от проблеми с уринирането?

Ако партньорът ви е на възраст около или над 50 години, появата на гореописаните оплаквания може да е свързана с доброкачествено уголемяване на простатата, наречено начална простатна хиперплазия. Въпреки че лечението на това състояние  е лесно, много хора не знаят за съществуването му.

Ако партньорът ви започне да се оплаква от често уриниране, слаба струя при уриниране или непълно изпразване на пикочния мехур, убедете го да се обърне към лекар. В някои случаи приемът на медикаменти отслабва симптомите на дискомфорт още в първия ден от приема.

Добрата новина е, че доброкачествената хиперплазия на простатата не причинява еректилна дисфункция. Появата на спонтанна и честа нужда от уриниране намалява сексуалното желание у мъжете.

Когато мъжът има доброкачествено уголемяване на простатата, се засяга качеството на живот на цялото семейство. Излизането с приятели, ходенето на кино, пътуването могат да загубят чара си, ако партньорът ви изчезва на кратки интервали, за да търси тоалетна.

Не позволявайте на това заболяване да наруши хармонията в семейството ви – лечението е лесно. Лекарствата, които се приемат, бързо редуцират налягането, което упражнява простатната жлеза върху пикочния мехур, и симптомите изчезват.

Какво трябва да знае всяка жена за уголемяването на простатата:

- Хиперплазията (уголемяване) на простатата е най-често срещаният проблем с простатната жлеза при мъже на възраст около 50 години.

- Това състояние  е асоциирано с възрастта и вероятно се дължи на хормоналните промени.

- На 50-годишна възраст половината от мъжете имат оплаквания от уголемяване на простатата.

- Симптомите се появяват, когато уголемената простатна жлеза упражнява натиск върху уретрата.

- Ако простатата бавно продължи да се уголемява, симптомите могат да се влошат и да пречат на физическата активност, съня и ежедневните задължения.

- Симптомите за уголемяване на простатата варират при пациентите. Докато някои имат чувство за спешна нужда от уриниране, други изпитват затруднения при започване на уринирането.

- Симптомите се повлияват бързо и успешно с лекарства.

- Ако заболяването не се лекува, може да се усложни и задълбочи, при което се изисква хирургическа намеса.

- Доброкачественото уголемяване на простатата не води до развитие на рак на простатата.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"