Сидеров: Борисов казва, че е изпратен от народа в парламента, но го напуска

Сидеров: Борисов казва, че е изпратен от народа в парламента, но го напуска
„С правителствения самолет и с военни самолети, по мои данни, са изнасяни пари навън, за да бъдат вкарвани в офшорни сметки. Това са пари на първите управляващи“, заяви Сидеров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

Борисов казва, че е изпратен от народа, за да работи в парламента, обаче го напуска. Това е абсурдизъм“, заяви в парламента лидерът на „Атака“ Волен Сидеров по повод напускането на пленарна зала от групата на ГЕРБ, предава „24 часа“.

„Как народът хем го е изпратил в парламента, хем той напуска парламента? Значи той не изпълнява повелята на народа, който го е изпратил в парламента. Преди малко се гласува политическо номадство, т.е. създаване на нови групи, нещо, срещу което „Атака“ винаги е била „против“, гласувахме „против“. Ако ГЕРБ бяха в залата и бяха гласували „против“, това нямаше да мине. Значи има съглашателство между ГЕРБ, БСП и ДПС. Това са задкулисни договорки. Бойко Борисов най-вероятно действа в съглашателство с БСП и ДПС, за да може да улесни минаването на техните идеи и предложения за правилника“, коментира Сидеров.

Той сподели, че не се притеснява, че ще се стигне до ситуация, в която депутати от „Атака“ могат да напуснат парламентарната група.

„Не се притеснявам от това, просто съм против номадството, защото това е подмяна на вота. Ние сме даже за промяна в Конституцията, в която да се запише, че когато един депутат напуска парламентарна група, трябва да напуска и парламента. Това е въпрос на едно бъдещо мнозинство на „Атака“, заяви Сидеров.

„Борисов е много зле, много е комплексиран този човек. Аз прочетох цялото изказване на Борисов, защото не бях в залата, това е объркана мисъл на комплексиран човек. Той казва „ние ще правим така, както правеше „Атака“ в предишния парламент“. Нямат ли самостоятелно мислене тези хора - имат 97 депутати, управляваха държавата 4 години и не могат да измислят една собствена идея и копират „Атака“ във всяко едно отношение“, каза още той.

„С правителствения самолет и с военни самолети, по мои данни, са изнасяни пари навън, за да бъдат вкарвани в офшорни сметки. Това са пари на първите управляващи“, заяви Сидеров.

Според него посоката е била Ливан, откъдето могат да се вкарат във всякакви офшорни сметки.

„Става въпрос за милиарди, това е, което ми подават много близки до Борисов и Цветанов хора, които започват да се освобождават от страха да говорят. Такива ще има все повече и разкритията, които предстоят, ще накарат Борисов да се скрие, освен че няма да е в Народното събрание. За мен неговото поведение показва и страх“, обощи Сидеров.

#Парламент #Волен Сидеров #Бойко Борисов #Атака #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »