Природозащитници ще бранят Витоша пред Народното събрание

Природозащитници ще бранят Витоша пред Народното събрание
Промените в закона улесняват строителството на ски писти, лифтове и според еколозите ще доведат до унищожаване на природата. Снимка: purebulgaria.net
A A+ A++ A

Коалицията от неправителствени организации „За да остане природа в България“, скиори, сноубордисти и туристи ще протестират пред Народното събрание в защита на Природен парк „Витоша“ и срещу промените в Закона за горите.

Тези промени улесняват строителството на ски писти, лифтове и според еколозите ще доведат до унищожаване на природата, предаде БНР.

Според еколозите промените в Закона за горите са приети под натиск. Андрей Ковачев от партия „Зелените“ заяви:

„Витоша ски“ е една частна компания. За да се угоди на нейните мераци, ще отворим една огромна порта. Не може да се променят закони заради една фирма“.

Промените в Закона за горите не отменят процедурите за екологична оценка за всеки проект за строителство, коментира преди дни за БНР министър Нона Караджова:

„Колкото може да навреди прокарването на един далекопровод, толкова може да навреди и прокарването на една въжена линия“.

Еколозите не одобряват и други промени в Закона за горите, с които отпада режимът за издаване на удостоверение за износ и внос на необработен дървен материал.

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА) и Българската асоциация за алтернативен туризъм също не одобряват промените в Закона за горите.

#Българската асоциация за алтернативен туризъм #Природен парк „Витоша“ #промени #Закона за горите #министър на околната среда и водите #Нона Караджова #„Витоша ски“ #Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти #партия „Зелените“ #„За да остане природа в България“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"