БСК: Притеснени сме от развитието на бизнес средата в България

БСК: Притеснени сме от развитието на бизнес средата в България
„Това, което искаме и ни се обещава, е, че всички законови изменения ще бъдат с необходимата оценка на въздействието и 6 месеца след въвеждането им – нова оценка”, каза Данев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

 

Българският бизнес е силно притеснен от развитието на пазарната среда у нас през последните години, заяви председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев, предава „Фокус“.

Само за последните 3 години страната ни се е сринала с 20 позиции в международните класации за конкурентоспособността, посочи Данев.

Какво искаме? Първо – предвидимост, както на нормативната уредба, така и на оперативната среда. Не може закони, гласувани в петък, да влизат в сила от понеделник“, отбеляза председателят на БСК.

Това, което искаме и ни се обещава, е, че всички законови изменения ще бъдат с необходимата оценка на въздействието и 6 месеца след въвеждането им – нова оценка“, каза Данев.

Той посочи като пример за липсата на предвидимост и факта, че по-малко от месец преди влизането в сила на новите цени на тока все още не е ясно какви ще бъдат те.

Бизнесът настоява и за намаляването на административните такси.

Важното е новото правителство да има добри намерения и да започне да ги изпълнява“, допълни Божидар Данев.

#Българска стопанска камара #Божидар Данев #бизнес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »