Ще стане ли Първанов баща на "двойна коалиция" БСП - ГЕРБ?

Ще стане ли Първанов баща на "двойна коалиция" БСП - ГЕРБ?
A A+ A++ A

През отминалото лято президентът Георги Първанов подсказа, че когато се завърне в БСП след края на втория си президентски мандат, ще се радва да работи за отварянето на партията към "нови и силни коалиционни партньори".

Това даде повод за някои спекулации относно възможността на невероятното - едно сближаване на досегашните основни политически опоненти в България, ГЕРБ и БСП.

Ако вземем предвид и вече добре известните, макар и недекларирани официално аспирации на президента към повторно заемане на лидерската позиция в социалистическата партия, този хипотетичен въпрос може би все пак заслужава някакъв размисъл.

На връчването на орден "Стара планина" на вицепрезидента Ангел Марин, само 12 дни преди приключването на мандата си, Първанов намери непривично топли думи за кабинета на Бойко Борисов, включително за министъра на отбраната Аню Ангелов, с когото неведнъж е влизал в пряк конфликт.

"Развълнуван съм, защото с този орден се изразява общата воля на българските институции и искам да изкажа своята признателност и към министър Аню Ангелов, и към Министерски съвет."

Дали наистина би работил Първанов за сближаване с ГЕРБ? И ако да, доколко би било това целесъобразно?

Дали БСП би била готова да поеме разочарованието на избирателите си от подобен ход? И с какви последствия ще поеме българският политически живот поредното размиване на принципи, поредното обезличаване на политическите актьори?

#Георги Първанов #Бойко Борисов #БСП #ГЕРБ #президент #Аню Ангелов #Ангел Марин #орден "Стара Планина"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »