Ще излезем ли от порочния кръг на оплакванията в Брюксел?

Ще излезем ли от порочния кръг на оплакванията в Брюксел?
A A+ A++ A

Последните два дни зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов прекара в Брюксел, където обясняваше на колегите си от Европейската народна партия (ЕНП) колко лоша е новата "Тройна коалиция". И колко е опасна за България и за Европейския съюз.

Лидерът на БСП и Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев не закъсня да го захапе, че се държи като клеветник. "Цветан Цветанов е и смешен, и нелеп, и се държи, както винаги, атгинационално. Държи се както винаги като клеветник на България".

Нищо ново под слънцето. Докато ГЕРБ бяха на власт, опозицията в лицето на БСП и ДПС направи пътека до Брюксел да обяснява как Борисов налага едноличен режим и полицейска държава. Тогава пък от ГЕРБ обвиняваха опозицията, че клевети държавата пред европейските партньори.

Същото се случваше и при управлението на Тройната коалиция, и при това на НДСВ, и така нататък, назад във времето, та чак до 10 ноември. Винаги у нас опозицията се жалва от управляващите пред когото свари, а те от своя страна я упрекват, че срами България.
Така беше, но дали ще доживеем момента, когато реваншизмът ще изчезне от главите на родните политици и те вземат, та се вслушат в желанията на управляваните? Едва ли.

Но пък можем да си помечтаем...

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »