Злато в менюто на наградите "Златен глобус"

Злато в менюто на наградите "Златен глобус"
Люспи от ядливо злато ще украсяват десертите, които присъстващите на церемонията на 15 януари ще опитат след блюдата, приготвени от майстор-готвач Суки Сугиура. Снимка: au.news.yahoo.com
A A+ A++ A

Звездите на Холивуд ще отпиват първокласно шампанско и ще похапват злато на церемонията по връчването на наградите "Златен глобус".

Люспи от ядливо злато ще украсяват десертите, които присъстващите на церемонията на 15 януари ще опитат след блюдата, приготвени от майстор-готвач Суки Сугиура, предаде „Ройтерс".

За разлика от филмовите награди "Оскар" и телевизионните "Еми", гостите на които седят едни до други в театър, присъстващите на раздаването на наградите "Златен глобус" са гощавани от организаторите от Холивудската чуждестранна преса с отбрани ястия.

"Моет и Шандон" - официалното шампанско на наградите "Златен глобус" от 21 години, отново ще бъде поднесено в традиционните мини бутилки "Империал" при преминаването на гостите по червения килим.

Вътре звездите на Холивуд за първи път ще опитат "Моет Гранд Винтидж" от 2002 г. Организаторите ще осигурят 500 големи бутилки от отлежалото шампанско.

Суки Сугиура, главен готвач в хотел "Хилтън" в Бевърли хилс, където се организира церемонията за наградите "Златен глобус", ще приготви за гостите блюда под тематичен надслов "глобална вкусова хармония", сред които задушени говежди ребра и морски костур с марината от мисо. Традиционната японска подправка е доставена от Сендай.

"Там се произвежда едно от най-добрите мисо в Япония. Доставяме го тук, за да го споделим с гостите, да го опитаме заедно и да му се насладим. На церемонията за наградите "Златен глобус" Изтокът среща Запада", казва шеф Суки Сугиура.

За десерт сладкарят Томас Хензи ще поднесе изкушение от шоколад, бадемова паста, акациев мед, карамел и пресни ягоди, малини и боровинки.

Продуктите за десерта ще бъдат доставени от различни страни - шоколадът от Швейцария, акациевият мед от Франция, бадемовата паста от Испания.

"Десертът ще бъде изключително богат", казва Хензи не само в преносен, но и в буквален смисъл.

Всяко десертно блюдо ще бъде поръсено с 23-каратови люспи от ядливо злато и украсено с топка от бял шоколад, напръскана със златен прах.

Стойността само на златото в десерта е 1,20 долара на порция, а за случая ще бъдат приготвени 1500 десертни блюда.

Гостите на церемонията по връчването на наградите "Златен глобус" ще вкусват отбраните напитки и ястия сред цветя в осем зимни тоналности, аранжирани от флориста Марк Хелд, който твори цветни шедьоври за церемонията от около десет години.

#"Златен глобус" #церемония #награди #десерти #злато #меню #готвач

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"