Бойко Борисов и Корнелия Нинова пак гуша за гуша в парламента

Бойко Борисов и Корнелия Нинова пак гуша за гуша в парламента
Депутатът Корнелия Нинова (вляво) и премиера Бойко Борисов си размениха гневни реплики от парламентарната трибуна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Поредната ожесточена словесна схватка между премиера Бойко Борисов и депутата от Коалиция за България Корнелия Нинова се развихри днес в парламента, като Борисов бе обвинен в неуважение към парламентарната институция.

Причина за конфликта стана въпрос от страна на Нинова за антикризисните мерки на правителството и плановете за следващите две години.

"Избрали сме път на дисциплина, фискален ред, инвестиции и в пъти повече усвояване на еврофондове'', каза Борисов, същевременно нападайки депутата от Коалиция за България за свършеното от правителството на Тройната коалиция, най-вече заради проекта ''Цанков камък''.

''Ще се намери ли някой човек с характер в ръководството на този парламент, които да обясни на министър-председателя, че не може да идва тук и да хока народните представители'', отвърна Нинова, като обвини премиера, че се явява неподготвен на пленарните заседания.

''Не Ви се караме, а държим да спазвате Конституцията и Правилника за работа на парламента'', посочи още тя.

Според Борисов обаче, не била негова вината, че хората не харесват парламента. ''Аз се държа толкова възпитано и етично с вас'', заяви той.

"Аз не съм някакъв малък премиер, а вие страхотният депутат, за да ми говорите така. Така можете да говорите на съпруга си, на любовника си, но не на мен", заяви премиерът в реакция на острия тон на Нинова.

По-късно по време на пленарното заседание сградата на парламента стана обект на инцидент, при който мъж хвърли две димки пред входа й. Малко след това до кабинката на охраната на институцията бе открит и съмнителен сак, съдържащ мобилен телефон и електроника.

Жертви на инцидента няма, 55-годишният извършител бе задържан незабавно и отведен в столичното Първо РПУ.

#Парламент #Народно събрание #димки #Мая Манолова #Корнелия Нинова #депутати #Бойко Борисов #министър-председател на България #ДАНС #Константин Казаков #Веселин Вучков #заместник-министър #ГЕРБ #ДОТИ #Анастас Анастасов #тройната коалиция #Конституция #еврофондове #БСП #Коалиция за България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"