"Лукойл Академик" с 11-а поредна титла след успех над "Левски"

"Лукойл Академик" с 11-а поредна титла след успех над "Левски"
"Лукойл Академик" с 11-а поредна титла след успех над "Левски". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Левски" беше много близо до това да прекрати хегемонията на "Лукойл Академик", но в решаващия пети мач от финалната серия тази година "студентите" успяха да надиграят "сините" с 86:81 в Правец и да триумфират с 11-а поредна и общо 23-а титла на България в мъжкия баскетболен шампионат, предаде БГНЕС.

"Сините" си извоюваха правото на последен мач след много драматичен успех в София преди няколко дни, но този път шансът не бе с тях. "Лукойл" започна по-силно в Правец и след първата четвърт водеше с 16:10. Левски върна две от шестте си точки изоставане до почивката, но "Лукойл" направи 58:52 преди началото на последната четвърт. В нея домакините домакините изпуснаха преднината си, но решителен кош на Тенчо Банев 28 секунди преди края направи резултата 84:81.

След това "Левски" пропусна да върне коша и в крайна сметка "студентите" не сбъркаха до края, за да триумфират с титлата, която през тази година бе спечелена изключително трудно за разлика от минали сезони. Това е 11-а поредна титла на за тима, който тази година оформи дубъл и с Купата на България.

Тимът на треньора Тити Папазов пък остава с шест трофея по-малко като първенец на страната. За "сините" остава и донякъде успокоението, че във финала бяха абсолютно равностойни на по-класния тим на "студентите". Брендън Хийт за пореден път демонстрира силна игра срещу "сините" и с точки поведе момчетата на Сашо Везенков към трофея с 20 точки. Дарил Уоткинс и Веселин Веселинов останаха с по 16. За "Левски" Младен Пантич вкара 18.

#"Левски" #"Лукойл Академик" #баскетбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"