Осъдиха детето убиец от Кърджали

Осъдиха детето убиец от Кърджали
Окръжният съд в Кърджали осъди 18-годишния Джунейт Шефкет на 7 години и 4 месеца затвор при първоначално строг режим. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Окръжният съд в Кърджали осъди 18-годишния Джунейт Шефкет на 7 години и 4 месеца затвор при първоначално строг режим.

Времето на престоите му в ареста и в старозагорския затвор ще бъде зачетено. Присъдата се доближава до максималния срок от 8 години, който поиска обвинителят Светлозар Лазаров, предаде БГНЕС.

Джунейт Шефкет, който преди близо година умишлено умъртви майка си и малкото си братче по особено жесток и мъчителен начин, по-рано днес се призна за виновен.

Делото бе гледано по бързата процедура, свидетели и вещи лица не бяха разпитвани. Защитникът на двойния убиец Николай Беров заяви, че най-вероятно ще обжалва присъдата в Пловдивския апелативен съд.

По-рано днес Джунейт му доверил, че предпочита да излежи наказанието в следствения арест в Кърджали, защото в затвора ще е принуден да живее сред много престъпници.

Веднага след произнасянето на съда на Джунейт отново му сложиха белезниците и бе отведен обратно в затвора в Стара Загора.

Кървавото престъпление бе извършено в нощта на 21 срещу 22 януари 2011 година в семейния апартамент в блок в центъра на Кърджали. Тогава ученикът от местната езикова гимназия нанесъл с нож 25-30 разкъсно-контузни рани по цялата глава на 36-годишната си майка Невджин, която по-късно умира от загуба на кръв.

Братчето Енис, което се оказало неволен очевидец на ужаса, е било задушено с парчета от пижамата, натъпкани дълбоко в гърлото му. По-късно детето е изнесено върху покрива на жилищния блок.

Уличеният в двойното убийство Джунейт беше с постоянна мярка за неотклонение в затвора в Стара Загора.

Обвинението срещу младежа е за престъпление, извършено при пряк умисъл и в съзнание за обществено-опасния характер на деянието.

Причина за извършването на престъплението е породилото се у обвиняемия съзнание за неговата недооцененост и пренебрегването му в семейството, грубото незачитане на неприкосновеността на личността му, се посочва в обвинителния акт.

Според прокуратурата престъплението е умишлено, извършено е по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Сроковете за досъдебното производство бяха удължавани няколко пъти. Извършени са 17 експертизи, сред които комплексна седморна съдебнопсихиатрична и съдебнопсихологична, както и петорна такава.

#Кърджали #присъда #дело #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници