Синдикатите не се разбраха с „Мини Марица-изток“

Синдикатите не се разбраха с „Мини Марица-изток“
Днес преговорите започнаха без спортсменско ръкостискане точно в 13.00 ч., когато синдикалните лидери към „Мини Марица-изток“ – КНСБ и КТ „Подкрепа“, седнаха на масата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Днешните преговори между синдикатите и ръководството на „Мини Марица-изток“ приключиха без резултат.

На излизане от двете страни обявиха, че в четвъртък ще има нови преговори. Според синдикатите ръководството на рудодобивното дружество не е разбрало исканията им, предаде БГНЕС.

Те обясняват, че исканията им са разбрани погрешно от ръководството на мините, защото претенциите не са само за пари, а да се изпълнят всички точки на поетото споразумение.

Днес преговорите започнаха без спортсменско ръкостискане точно в 13.00 ч., когато  синдикалните лидери към „Мини Марица-изток“ – КНСБ и КТ „Подкрепа“, седнаха на масата, а ръководителите на дружеството дойдоха 6 минути по-късно.

Те бяха по-дълги от предишните и по-шумни – докато вътре преговаряха, отвън се дочуваха бурни възгласи на недоволство.

Почти 100% от миньорите и служителите и част от администрацията на „Мини Марица-изток“ са се подписали и стачкуваха днес от 8 часа.

Протестните действия се проведоха поради категоричния отказ от страна на работодателя да спази сключеното на 12.07.2011 г. споразумение.

Ръководството на „Мини Марица-изток“ ЕАД внесе вчера в Окръжния съд – Стара Загора, иск за обявяване на стачката на работниците и служителите на дружеството, изразена със стачна декларация от 15.12.2011 г., за незаконосъобразна.

Делото следва да се разгледа в седемдневен срок на открито заседание в присъствието на прокурор, като всяка от засегнатите страни ще има възможност да защити своята теза.

Тази законова процедура не спира обявените ефективни стачни действия, които според внесено на 6.01.2012 г. в деловодството на дружеството писмено уведомление ще започнат от 14.01.2012 г.

#КТ „Подкрепа“ #КНСБ #„Мини Марица-изток“ #синдикати #преговори #дело

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »