„Стара планина“ и за Ангел Марин

„Стара планина“ и за Ангел Марин
Президентът Георги Първанов връчи орден „Стара планина“ – първа степен с мечове на вицепрезидента Ангел Марин. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът Георги Първанов връчи орден „Стара планина“ – първа степен с мечове, на вицепрезидента о.р. генерал-майор Ангел Марин на тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

Държавното отличие се връчва на Марин за изключително големите заслуги към България, предаде БТА.

В мотивите за награждаването държавният глава посочи забележителната военна кариера на Марин, високото му чувство на професионализъм, отговорност и дълг.

„В негово лице ние виждаме един от големите строители на Българската армия през един особено дълъг период – от 1960 година, когато влиза във Висшето военно училище в Шумен, до командващ ракетни войски в сухопътните ни сили“, отбеляза в приветствието си държавният глава.

„Ангел Марин заслужава ордена и като вицепрезидент заради работата му по конкретни задачи и преди всичко за работата му с българите в чужбина“, каза още Първанов.

Марин на свой ред благодари на президента за добрите думи и на неправителствените организации, сред които на Съюза на ветераните от войните, Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, дали предложение за неговото награждаване.

„Не постигнах българския Еверест в армията, но стигнах върха на своите възможности. Дори и да не бях получил наградата, за мен е достатъчно, че такива хора ме оценяват толкова високо. Дано този орден не е за преживени години и за възраст, а за значимост“, заяви вицепрезидентът.

„Никоя награда, включително и това високо отличие, не е в състояние да ме заблуди относно това какво преставлявам и какво съм постигнал. Направил съм по-малко от това, което е можело и което е трябвало. Направил съм го не така добре, както би ми се искало“, каза той.

#орден #Първанов #Георги Първанов #президент #вицепрезидент #Марин #Ангел Марин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"