Футболист – кандидат за президент на Франция

Футболист – кандидат за президент на Франция
Футболистът, който трябва да събере 500 подписа на хора от властта до края на февруари, за да се включи в надпреварата, вече е изпратил писма до френските кметове. Снимка: ЕПА
A A+ A++ A

Бившият нападател на „Манчестър Юнайтед“ Ерик Кантона открито заяви намеренията си да се кандидатира за президент на Франция.

Футболистът, който трябва да събере 500 подписа на хора от властта до края на февруари, за да се включи в надпреварата, вече е изпратил писма до френските кметове. В тях той описва себе си като „ангажиран гражданин“ и търси подкрепа, съобщи вестник „Дейли телеграф“.

„Този ангажимент ме задължава да говоря повече от обикновено, също така събужда чувството ми за отговорност в момент, когато страната е изправена пред труден избор с решаващо значение за нейното бъдеще“, се казва още в молбата на спортиста.

Кантона осъжда ограничените възможности за младите хора във Франция и социалните несправедливости, които според него са „твърде много, твърде насилствени и твърде системни“.

Кандидатите за поста държавен глава ще се изправят един срещу друг на първи тур в края на април.

Според социологическите проучвания в битката между двамата основни претенденти за момента лидерът на социалистите Франсоа Оланд води пред Никола Саркози.

#писма #Франсоа Оланд #Никола Саркози #избори #президент #Франция #Ерик Кантона #„Манчестър Юнайтед“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"