Свалени са обвиненията срещу Малкия Маргин

Свалени са обвиненията срещу Малкия Маргин
Николай Маринов – Малкия Маргин. Снимка: Интерпол
A A+ A++ A

Соченият за бос на мафията и бивш съдружник в групировката СИК Николай Маринов – Малкия Маргин, вече е чист пред закона, пише „24 часа“. Наскоро прокуратурата е свалила обвинението срещу него и брат му, че са поръчали убийството на радиоводещия Боби Цанков. Малкия Маргин вече не е и в списъка на издирваните от Интерпол. Доскоро той беше издирван в цял свят с червена бюлетина - както Братя Галеви и Христофорос Аманатидис-Таки.

Николай Маринов изчезна през януари 2010 г. след убийството на Боби Цанков в центъра на София. Оттогава е в неизвестност. Брат му Красимир Маринов - Големия Маргин, бе арестуван за пореден път заради покушението. Прокуратурата повдигна обвинения на двамата, че са подбудили неизвестно лице да убие Цанков.

Три години по-късно няма напредък по разследването на този случай. Държавното обвинение не е открило и доказателства за вината на братя Маргини. „Наказателното производство спрямо Николай и Красимир Маринови е прекратено“, заявяват от Софийската градска прокуратура пред изданието. Разследването за убийството ще се води срещу неизвестен извършител, но на този етап е спряно.

„Този развой е логичен. Минаха повече от 3 години. Още в началото, когато ги обявиха за подбудители, беше ясно, че не е вярно. Нямам представа къде е Николай Маринов и дали ще се връща в България. Може и въобще да не е напускал страната“, заяви адвокатът му Людмил Рангелов.

Справка в съда сочи, че през февруари тази година е постъпила жалба от братята Маргини срещу прекратяването на наказателното производство от прокуратурата спрямо тях. Прокурор Арнаудова от СГП не е запозната с документа.
Уточнява, че има случаи в практиката, когато оневинени от прокуратурата се жалват заради основанието за прекратяване на наказателното преследване - когато то е заради недоказаност на престъплението, а не защото обвиняемите са невинни. Адвокат Рангелов твърди, че не знае за жалбата на Маринови и тя няма как да е написана от малкия брат, защото официално се води издирван.

#Малкия Маргин #обвинения #убийство #разследване #доказателства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"