Яне Янев: Никой не може да спре протестите в България

Яне Янев: Никой не може да спре протестите в България
Яне Янев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Никой не може да спре протестите в България". Това обяви в предаването "Всяка неделя" лидерът на "Ред, законност и справедливост" Яне Янев, пише в. "24 часа".

На обвиненията на Мая Манолова, че именно той организира днешните протести, Янев отговори, че всъщност те стават все по-естествени и по-истински.

У нас парите са разпределени в ръцете на много малко хора. Някои обаче се заблуждават, че като си напазаруваха представителство в парламента, ще могат да го задържат. В Турция хората се противопоставят на радикалния ислям, противопоставят се на връщането на това, което Ататюрк със замах отстрани от Турция и направи светска държава. Сега някой иска пак да върне забрадките. Щом страната не търпи това, как в България гласове от Турция да вкарват хора в Народното събрание, попита Яне Янев.

От РЗС са представили пред Конституционния съд 700 страници доказателствен материал за манипулации на изборите.

„Искахме от Министерския съвет и лично ходих до служебния премиер Марин Райков да препрати нашата жалба до Конституционния съд, но в последния момент си смени позицията", заяви Янев.

Що се отнася до срещата с ГЕРБ в парламента последната седмица, Янев заяви, че тя е организирана, „за да направят нещо добро". Бившите управляващи обаче не са били коректни към РЗС на изборите, смята Янев.

„Категорично ГЕРБ не бяха лоялни към мен на тези избори", заяви Янев.

На тези избори парите победиха разума, накараха хората сами да искат да си търгуват гласа. Освен това победителят трябва да бъде този, който България е избрала, но това не се случи, коментира политикът. Такъв като мен, който не се страхува да каже някои истини на глас, бива осмиван, допълни той.

Ние сме представили документи, че под чертата на някои избирателни секции са добавяни стотици и хиляди избиратели, а Конституционният съд е доказал, че максимумът хора, които могат да гласуват в една секция, е малко над 900. Такива машинации са правени в Турция... но ние разполагаме с доказателства, които сме представили на компетентните органи, обяви той.

Целта на РЗС е Велико Народно събрание и нова Конституция. Тази цел ще бъде постигната, категоричен бе той.

Той обяви, че Пламен Орешарски е бил държан под ключ от Сергей Станишев. Той не си знаеше министрите и се правеше на луд, коментира лидерът на РЗС.

Янев заяви, че той е вкарал Волен Сидеров в политиката, като го е взел в момент, който е бил отчаян и го е издигнал за кмет на София. Лидерът на РЗС каза, че ако Сидеров застане на чело на Комисията срещу корупцията няма да направи нищо. Хората са се смеели на тази комисия, но когато Янев я оглавявал тя е свършила много работа.

#Яне Янев #Мая Манолова #РЗС #ГЕРБ #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"