Мая Манолова: Протестите очевидно бяха организирани от РЗС и НФСБ

Мая Манолова: Протестите очевидно бяха организирани от РЗС и НФСБ
Мая Манолова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Срещу кое точно действие на новоизбраното правителство протестираха хората на улицата, организирани очевидно от РЗС и НФСБ? Те стояха зад днешните протести.", каза на пресконференция народният представител от ПГ на Коалиция за България Мая Манолова, предаде „Фокус".

„Днес е денят на Ботев. Ден, в който всеки изразява признателност към героите на България, тези, които жертваха живота си. За съжаление точно днешният ден беше избран от две политически сили за организиране на политически протести, които завършиха с агресивни лозунги, откровена политическа конфронтация пред централата на БСП. Ние уважаваме гражданските протести, уважаваме правото на всеки един гражданин да протестира. Гражданските протести свалиха правителството на Бойко Борисов през февруари, но дали днешните протести бяха граждански? Защото в тях не чухме нито едно гражданско искане, нито едно потъпкано право на граждани", посочи Манолова.

„Искаше се оставка на едно правителство, което буквално е на три дни. Зад Яне Янев прозира лицето на ГЕРБ, на Бойко Борисов. Отново РЗС ще бъде инструмент за открита политическа конфронтация на ГЕРБ. Възниква и въпрос доколко тези протести бяха законни. Столична община е дала разрешение за две шествия – на РЗС и НФСБ от Дондуков до парламента и от Борисовата градина до парламента. Шествието пред централата на „Позитано" 20 беше абсолютно незаконно", добави Мая Манолова.

#Мая Манолова #БСП #протест #РЗС #НФСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »