Яне Янев: Не даваме 100 дни на това правителство

Яне Янев: Не даваме 100 дни на това правителство
Янев не дава и 100 дена на новото правителство. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Не даваме 100 дни на това правителство, защото само преди един мандат те бяха на власт, консумираха цялата власт и докараха държавата до това тежко състояние”, заяви лидерът на изпадналата от парламента партия „Ред, законност и справедливост" Яне Янев.

Антиправителствен протест обедини хората на РЗС и националистите от Националния фронт за спасение на България, които издигнаха знамена и лозунги пред сградата на парламента в столицата.

„Днешният протест само дава знак, че ние ги започваме и ще ги довършим, защото за това правителство не е гласувал българският народ. Това е правителство на подменения, на купения вот, на договорения, спазарения задкулисен сценарий да може отново ДПС и БСП да дойдат на власт, разбира се с купения квроум от "Атака", добави още Янев пред Нова телевизия.

Едно от основните възражения срещу новите управляващи, подкрепени от ДПС в парламента, е свързано с избора на депутати от движението с гласове от Турция. Протестиращите настояват, че там е имало фалшификация и искат намесата на Конституционния съд за касирането на вота от южната съседка. По време на демонстрация те се обявиха и против „турцизацията” на София.

„Докъде сме я докарали, след като цяла Турция се вдигна срещу несменяемия колос Ердоган и радикалния ислям, тук в България да ни се внася ислям. В Турция, която не е част от ЕС, хората се надигнаха, а тук в България имаме трима депутати, избрани с гласовете от Турция”, отбеляза лидерът на РЗС.

#Яне Янев #РЗС #София #протест #ДПС #БСП #Атака #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"