Най-високият мъж в света продължава да расте

Най-високият мъж в света продължава да расте
A A+ A++ A

Султан Кьосен е най-високият жив  мъж на планетата, който се записва три последователни години за рекордите на „Гинес“.

Турчинът притежава внушителния ръст от 251,4 см. Той отнема титлата от китаеца Бао Ксишун, който е висок „само“ 236 см.

Най-изумителното около Султан е, че той продължава да расте. Когато за първи път влиза в рекордите на „Гинес“, той е висок 246,5 см. По последни данни обаче младият мъж е пораснал с почти 5 см от 2009 година.

Животът на Султан никак не е бил лесен именно заради ръста му. Той не могъл да завърши училище заради екстремната си височина. Сега се препитава с фермерска работа, като помага на семейството си. Той има три сестри и един брат, но те нямат смущения в ръста.

Неговият ненормален растеж започнал, когато бил на 10 г., заради тумор, секретиращ растежен хормон. Туморът бил успешно отстранен през 2008 година, но Султан продължава мистериозно да расте.

В ежедневието си среща множество затруднения заради ръста си. Чакал е 12 дни за операция на крака, тъй като се налагало да му бъде поставен метален пирон. Пирон с такъв размер обаче нямало и се наложило да бъде изработен и доставен по поръчка. Операционната маса също била твърде къса да него. Един от най-големите му проблеми са обувките, които може да си набавя само чрез поръчка при обущар, тъй като носи 60 номер. Ходи с патерици, защото лесно губи равновесие, а и се изморява много бързо.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »