Такса багаж по летищата може да отпадне

Такса багаж по летищата може да отпадне
Ако бъде приета новата наредба, билетите вече ще могат да бъдат прехвърляни без доплащане на името на друг човек. Снимкa: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

В най-скоро време на пътуващите със самолет няма да им се налага да плащат допълнителни такси за багаж и чекиране.

Това може да стане реалност в близкото бъдеще, след като Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите прие с пълно единодушие доклада на евродепутата Антония Първанова за функционирането и прилагането на правата на пътниците, ползващи въздушен транспорт в Европа, предаде бТВ.

Освен това билетите ще могат да бъдат прехвърляни без доплащане на името на друг човек.

От половин година насам Първанова е главен докладчик по досието за функционирането и прилагането на правата на пътниците.

Още в първите си дни на длъжността Първанова е получила над 900 сигнала за нарушения на правата на пътниците, пътуващи със самолет.

В доклада си българският евродепутат определя като основни проблеми липсата на информация за правата на пътниците, особено при голямо закъснение или отмяна на полет.

„Следващата стъпка е този доклад да бъде гласуван и от Комисията по транспорта. Фактът, че получих подкрепата на много колеги, ми дава увереност, че докладът ще получи пълно одобрение и в транспортната комисия“, заяви Първанова.

#самолет #такса #багаж #чекиране #Антония Първанова #евродепутат #Европа #пътници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »