Ангел Найденов: Може да се въведе военно обучение в училищата

Ангел Найденов: Може да се въведе военно обучение в училищата
Военният министър посочи, че може да въведе военно обучение в училищата. Снимка: novini.bg
A A+ A++ A

Може да се въведе военно обучение в училищата, каза военният министър Ангел Найденов в ефира на Нова телевизия в събота.

"В средното образование могат да се предвидят часове, в които да се придобиват знания за реакция при кризисни ситуации, които ще помогнат и за овладяването на умения, каквито се възпитават в казармата", обясни Найденов. Той уточни обаче, че няма намерение да връща наборната военна служба.

Екипът на Ангел Найденов ще отмени промените от края на 2012 г., свързани с въвеждането на пределна възраст за пенсиониране на военните. „Ако военнослужещите желаят, това може да стане със съответния гратисен период”.

Няма нито един аргумент за закриване на полигона в Змейово, заяви министърът, според който няма доказателства, че причина за замърсяването в Стара Загора е военният обект.

„Давам си сметка колко големи са финансовите потребности и на други бюджетни сектори, колко средства са необходими да се реализира социалната програма на кабинета”, каза Найденов, но посочи, че това бе бива да бъде непрекъснато извинение за орязването на проектите за модернизацията на българската армия.

#Ангел Найденов #Змейово #Стара Загора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »