Чавдар Трендафилов: Най-важният проект на БДЖ е за закупуване на нов подвижен състав

Чавдар Трендафилов: Най-важният проект на БДЖ е за закупуване на нов подвижен състав
„Началото на такъв проект би могло да бъде към края на 2014 г., тъй като следващият програмен период в Оперативна програма „Транспорт“ е от 2014 г. до 2020 г.“, обясни Трендафилов. Снимка: „Фокус“
A A+ A++ A

„Най-важният проект, по който работи БДЖ в момента, е този за закупуване на нов подвижен състав, така че действително да може да се предостави услуга, която е на ниво“, заяви изпълнителният директор на Холдинг БДЖ Чавдар Трендафилов, предава „Фокус“.

„Началото на такъв проект би могло да бъде към края на 2014 г., тъй като следващият програмен период в Оперативна програма „Транспорт“ е от 2014 г. до 2020 г.“, обясни Трендафилов.

„БДЖ, съвместно с Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията е направило всичко необходимо, за да стане бенефициент по ОП „Транспорт" и да може да получи европейски средства за закупуването на нов подвижен състав“, каза още той и добави, че се „работи усилено по този въпрос и се надявам в средата на 2015 г. това да се случи“.

По думите му Национална компания „Железопътна инфраструктура“ работи по проекти за модернизиране и реконструкция на железопътните линии, чрез които ще се подобри тяхната безопасност и БДЖ ще може да превозва своите клиенти много по-бързо и при много по-добри условия.

„Имаме участие в европейски проекти и трансгранични проекти“, каза още Трендафилов.

#Чавдар Трендафилов #БДЖ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници