МВР – Мадрид: При Цветанов България е била ключов канал на контрабанда

МВР – Мадрид: При Цветанов България е била ключов канал на контрабанда
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

При мащабна операция на полицейските служби в Испания, Португалия, Франция и Белгия е разбита международна мрежа за контрабанда на цигари. Иззети са 2,7 млн. пакета цигари, арестувани са 13 души. Товарите, идващи от азиатски страни, минавали през България, съобщи испанското МВР, цитирано от БГНЕС.

Щабът на контрабандистите бил в испанския курортен град Марбея. Мрежата действала в Африка, Близкия изток и Европа. Всеки месец през последните години контрабандистите доставяли по 10 контейнера с цигари в европейски страни, като печалбата от всеки контейнер възлизала на 1,1 млн. евро.

От съобщението на испанското МВР не става ясно от кои азиатски страни е идвала стоката, нито от колко време е действала контрабандната мрежа. Според испанската полиция приключилата в четвъртък операция е една от най-мащабните през последните няколко години срещу контрабанден канал в Европа.

Арестуваните са 10 испанци, англичанин, ирландец и белгиец. Голяма част от контрабандната стока минавала през пристанищата Алхесирас, Валенсия, Антверпен и Лисабон. Веднъж натоварени на сухопътен транспорт, пратките били разтоварвани и преразпределяни в България.

.

#Испания #Португалия #Франция #Белгия #МВР #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »