ФИФА прие тежки мерки срещу расизма

ФИФА прие тежки мерки срещу расизма
A A+ A++ A

Специална резолюция за по-сериозна борба с расизма прие на своя Конгрес на остров Мавриций световната футболна централа ФИФА.

Според резолюцията в случай на расизъм ще се отнемат точки от актива на даден клуб, а освен това, при рецидив, един отбор може да бъде пратен в по-долната дивизия на съответния шампионат, предаде БГНЕС.

„При първо провинение или малко провинение – предупреждение, глоба и/или мач без публика би трябвало да бъде достатъчно наказание“, се казва в текста, който бе съставен от отдела на ФИФА, който се бори с расизма.

„За повторение на нарушението или за сериозно нарушение предложените наказания са отнемане на точки и пращане на съответния отбор в по-долна дивизия“, се казва още в резолюцията.

„Всеки човек (играч, официално лице, рефер и т.н.), който прави подобно нарушение, трябва да бъде наказан за минимум пет мача, включително да получи забрана да влиза на стадиона“, пише още в резолюцията.

Самият президент на ФИФА Сеп Блатер пък призова Конгреса да „прати ясен сигнал на расистите, че тяхното време е приключило“.

#ФИФА #Сеп Блатер #расизъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"