Глюкомер сам изпраща данни до лекаря

Глюкомер сам изпраща данни до лекаря
A A+ A++ A

Започна официалното представяне на Telcare BGM 3G – глюкомер, работещ както всички други, но използващ wireless технологиите, за да се свързва с базата данни на пациента и да я обновява. Умният глюкомер може да изпраща данни на компютър или смартфон, на който е инсталирано специално приложение.

Телеметърът измерва нивата на кръвната захар по идентичен на другите глюкомери начин. Разликата е във възможността му веднага след измерването сам да изпрати резултатите в онлайн база данни, където лекарят или пациентът могат да направят справка по всяко време.

Външният вид на Telcare BGM 3G наподобява стар мобилен телефон с голям дисплей, където могат да се показват графики и съобщения.

Въпреки че е свръхиновативен, и този продукт има своите недостатъци. На първо място това е цената – около три пъти по-висока от тази на сега предлаганите глюкомери. Друго неудобство е батерията, която трябва да се зарежда подобно на мобилните телефони – на 2-3 дни, докато батериите на масовите глюкомери издържат с месеци.

Очаква се скоро Telecare BGM 3G да бъде пуснат на пазара.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"