Марин Райков: Историята ще определи дали изборите бяха честни

Марин Райков: Историята ще определи дали изборите бяха честни
Марин Райков заяви, че на служебния кабинет не му е стигнало времето. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Ние поехме управлението, когато никой друг не желаеше да го поеме. Поехме ангажимента да направим прозрачни избори. Дали бяха честни, ще определи историята. Дали ще бъдат честни, зависи от участниците“.

Това заяви служебният министър-председател Марин Райков в петък.

„На нас не ни стигна време. Не ни стигна времето предимно да финализираме някои от инициативите, които обещахме. Не ни стигна времето да пожънем това, което посяхме пред очите на българските граждани“, допълни още той, цитиран от агенция „Фокус“.

„Въпреки натиска ние приехме правилата за парите на държавните дружества“, категоричен бе той.

„Ние всяка седмица доброволно се подлагахме на активния журналистически разпит. Моето правителство беше експертно, защото в него работеха само експерти и нямаше нито една политическа фигура. Беше програмно, защото от първия ден работеше по програма. То беше служебно, квалификация на която някои хора особено държаха, за да покажат, че не е било пълноценно“, добави още Марин Райков.

„Ако е вярно, че животът на едно правителство се измерва със скоростта, с която то си създава врагове, ние още от първия ден наследихме враговете на своите предшественици, но не наследихме подкрепата“, каза бившият служебен премиер.

В отговор президентът Росен Плевнелиев благодари на всички членове на служебното правителство, че са били отговорни и са изпълнили своя граждански и политически дълг.

#Марин Райков #Росен Плевнелиев #служебен кабинет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"