Въвеждат строги правила в Слънчев бряг за спокойствие на летовниците

Въвеждат строги правила в Слънчев бряг за спокойствие на летовниците
Снимка: sunnybeach-apartments.net
A A+ A++ A

За да осигури спокойствие и сигурност на туристите, както и да улесни придвижването им, ръководството на „Слънчев бряг“ АД и тази година регламентира подробни Правила за движение и достъп до най-големия курортен комплекс в България, съобщиха от „Слънчев бряг“ АД.

Държавното акционерно дружество е собственик и мениджър на улиците и алеите в курорта, затова негов е ангажиментът да поддържа реда и да създаде безопасна среда за летовниците.

Правилата за движение в комплекса влизат в сила от 1 юни, с гратисен период до 10 юни.

И през това лято в Слънчев бряг бариери и пропускателен режим няма да има. Контролен режим ще се осъществява, за да не се допуснат опасни и шумни превозни средства и товарни машини в пешеходните зони.

Наложена е забрана за паркиране на автомобили по алеите, зелените площи и тротоарите на комплекса. То ще се извършва на обособените паркинги или в зоните за почасово паркиране.

Акционерното дружество е определило максималната скорост за движение по алеите и улиците в комплекса да е 40 км/ч.

Забранява се и достъпът и движението по частните пътища на „Слънчев бряг“ АД на всички видове АТВ, мотопеди и мотоциклети без полицейска регистрация.

С разрешение от кмета на Община Несебър в комплекса право да обслужват летовниците ще имат 270 таксита.

Достъпът на превозни средства, които зареждат търговски обекти на територията на Слънчев бряг–изток ще бъде разрешен от 09,00 ч. до 16.30 ч.през деня и от 01,00 ч. до 07,00 ч. през нощта.

Под наем на разположение на туристите през цялото лято ще бъдат общо 26 файтона, 300 електрически триколки, 100 четириместни велорикши и 100 велосипеда. Те няма да могат да се движат по протежение на цялата централна алея в комплекса и конкретно по крайбрежното платно в участъка от хотелски комплекс „Пагане“ до хотел „Самър“.

Въвежда се строг контрол за организаторите на обиколките по заведения - т.нар. Bar crawl. Те ще трябва да имат задължително лиценз за туроператорска дейност, както и да оповестят предварително маршрута, по който ще се движи групата.

Акционерното дружество въвежда тези мерки, за да ограничи шума, да гарантира реда по алеите на курорта и да избегне многобройните жалби от страна на туристите.

Максималният брой участници в една група може да бъде до 200 души. При достигането на този капацитет от туристи те задължително ще се разделят и ще се насочват към два различни маршрута. Сборният пункт за началото им трябва да бъде в закрито заведение - бар или дискотека. Няма да се допуска събирането на голям брой хора на открито.

На територията на Слънчев бряг-изток е въведено пълно видеонаблюдение, което работи през целия туристически сезон.

#туристи #летовници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »