Първанов вярва в Плевнелиев

Първанов вярва в Плевнелиев
Първанов (вляво) е заедно с бъдещия си наследник Плевнелиев и вицето му Попова на празника на София, 17 септември 2011 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Все още действащият държавен глава на Република България Георги Първанов поздрави новоизбрания си наследник Росен Плевнелиев.

„Вярвам, че ще намерите най-точните решения, за да бъдете стожер на Конституцията и да отстоявате правата и свободите на всички български граждани“, се казва в писмото на държавния глава до Росен Плевнелиев.

„Подкрепата, която Вашата кандидатура получи, е израз на волята на мнозинството на българските граждани“, се казва още в писмото.

Приключващият втория си и последен мандат като президент Първанов пише още, че не се съмнява в способността на наследника си да продължи „утвърдените през последните две десетилетия традиции на президентската институция“ и да допринесе за „съхраняването на българската идентичност“.

„Изразявам надежда, че този стремеж ще продължи в името на Република България и за нейния авторитет в Европа и по света“, допълва държавният глава и пожелава на избрания за президент успешен и ползотворен мандат.

По последни данни излъченият от ГЕРБ Росен Плевнелиев печели президентските избори с 53.8% срещу 46.2% за опонента му от БСП Ивайло Калфин, който бе смятан за евентуална бъдеща връзка на Първанов с президентския пост.

#Георги Първанов #Росен Плевнелиев #Президент на България #президентство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"