Евгени Кирилов избран за съпредседател на Парламентарната асамблея ЕВРОНЕСТ

Евгени Кирилов избран за съпредседател на Парламентарната асамблея ЕВРОНЕСТ
В Европарламента Евгени Кирилов е докладчик за Южен Кавказ (Армения, Азербайджан и Грузия) и активен член на асамблеята от самото й основаване. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българският депутат от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европарламента Евгени Кирилов бе избран за съпредседател на Парламентарната асамблея ЕВРОНЕСТ към Европарламента в Брюксел, съобщиха от офиса на евродепутата.

На заседание във вторник евродепутатите гласуваха пълна подкрепа и доверие на българския политик.

Тази позиция беше овакантена след избора на колегата му Кристиян Вигенин за външен министър на България.

В Европарламента Евгени Кирилов е докладчик за Южен Кавказ (Армения, Азербайджан и Грузия) и активен член на асамблеята от самото й основаване.

Парламентарната асамблея ЕВРОНЕСТ е форум за депутати, от една страна, от Европейския парламент и от друга, от пет от страните от Програмата на ЕС, наречена Източно партньорство - Азербайджан, Армения, Грузия, Молдова и Украйна.

В ЕВРОНЕСТ участват общо 110 депутати - 60 от страна на Европейския парламент и по 10 от другите страни участници. Другият съпредседател, който според устава на Асамблеята трябва да е от една от страните на Източното партньорство, е украинският депутат Борис Тарасюк.

#Евгени Кирилов #Европарламента #Кристиян Вигенин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »