Служебният кабинет предлага посланици в осем държави

Служебният кабинет предлага посланици в осем държави
Марин Райков бе освободен от поста служебен премиер. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министерски съвет публикува решение, с което предлага на президента да освободи Ангел Чолаков от длъжността посланик на България в Италия и на негово място да назначи вече бившият премиер Марин Райков, предаде БГНЕС.

На 22 май, когато се състоя последното редовно заседание на Министерски съвет, бяха взети седем други решения за дипломатически рокади.

Министерски съвет предлага на президента да освободи Филип Боков, който беше посланик в Словения и на негово място да назначи Иван Сираков, както и да освободи Николай Иванов, който беше наш посланик в Катар и вместо него да назначи Мирослав Зафиров.

Кабинетът предлага и друга смяна, Бранимир Заимов да смени Емил Ялнъзов на посланическия пост в Ирландия, а Ангел Чолаков да заеме мястото, което до скоро принадлежеше на Марин Райков, посланическото място във Франция.

Кабинетът е номинирал Николай Милков за посланическото място в Канада, което до момента се заема от Иван Найденов.

Найденов отива постоянен представител на Република България в Северноатлантическия съвет към Организацията на Северноатлантическия договор със седалище в Брюксел, Кралство Белгия (на мястото на Тодор Чуров).

Секретарят на президента Росен Плевнелиев Кирил Топалов пък вероятно ще стане "извънреден и пълномощен посланик на Република България при Светия престол и Суверенния военен хоспиталиерен орден на Свети Йоан от Йерусалим, Родос и Малта".

#Марин Райков #Минстерски съвет #Италия #посланик #Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"