Десислава Терзиева: Предстоят неотложни мерки в МРРБ

Десислава Терзиева: Предстоят неотложни мерки в МРРБ
Нашата концепция е разработена във връзка с плана „Орешарски“, има някои неотложни мерки, които трябва да се вземат“, заяви Десислава Терзиева. Снимка: МС
A A+ A++ A

Моята кариера е започнала тук - работила съм над 10 години в Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) на различни позиции и сега Пламен Орешарски ми даде възможност да се върна и да положа усилия това министерство да постигне добри резултати.

Това каза новият министър на регионалното развитие Десислава Терзиева на приемането на мандата, предаде агенция „Фокус“.

„Както каза г-н Орешарски, това министерство ще има по-скоро координиращи функции. Министерството вече има идея какво ще прави в бъдеще. Нашата концепция е разработена във връзка с плана „Орешарски“, има някои неотложни мерки, които трябва да се вземат“, допълни Терзиева.

По думите й след 1-2 седмици тя ще даде пресконференция, в която ще разкаже за постигнатите досега резултати на МРРБ и за начертаните приоритети, по които ще работи министерството.

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие в служебното правителство Екатерина Захариева подари на министър Терзиева ножица за рязане на лентички на обекти.

Още на втория ден като министър, в едно телевизионно предаване получих подарък – ножичка, който приех не като символ да режа лента, а на това, че всеки министър на регионалното развитие трябва да работи и да е негов приоритет – магистралата да се случи и този сезон хората да могат да пътуват безопасно и бързо.

Автомагистрала „Тракия” е най-чаканият проект от всички българи в продължение на 40 години, каза бившият министър на МРРБ Екатерина Захариева по време на предаването на поста си. Точно след 40 години, тази магистрала може да стане готова, отбеляза Захариева. Тя допълни, че министерството е работило и по други важни проекти, като АМ „Струма”, „Марица”, „Хумес”.

Захариева счита, че задачите на МРРБ, които бяха изпълнявани, са един от най-важните и са един от стълбовете за развитието на икономиката и за по-добрия живот на хората в България.

„Друго важно, което смятам, че е добре да бъде продължено като приемственост, това са програмите за енергийната ефективност. Като служебен кабинет, се надяваме, да ползвате това което сме изработили като работна група и това е програмата за енергийната ефективност за следващи програмен период ”, обърна се с тези думи Екатерина Захариева към новия министър на регионалното развитие Десислава Терзиева.

 

#правителство #Орешарски #Десислава Терзиева #МРРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"