Марин Райков: Аз ви оставям България в малко по-добро състояние, отколкото я заварих

Марин Райков: Аз ви оставям България в малко по-добро състояние, отколкото я заварих
A A+ A++ A

За мен този момент е особено важен. Днес нашето правителство, нашият екип, ви предаваме властта в съответствие с правилата и принципите на демокрацията, в съотвествие с общото желание на нашия и вашия екип да защитаваме интересите на България. Това каза служебният премиер Марин Райков на церемонията по предаване на властта на новия министър-председател Пламен Орешарски, предаде агенция „Фокус“.

Аз ви оставям България в малко по-добро състояние, отколкото я заварих. Бюджетният дефицит намаля с 446 милиона лева. Фискалният резерв беше увеличен с 1 534 000 000 лева, каза още Марин Райков.

Първият атестат за държавничество е отказ от реваншизъм и отказ от постоянни революции. Ако България има нужда от една революция днес, тя е да преустановим практиките на перманентните революции, каза Марин Райков.

Желая ви да ползвате израза на една по-голяма обществена толератност, един по-голям кредит на доверие от този, който имах аз от първия ден на управлението, каза Марин Райков.

Едно пожелание е свързано с необходимостта от минимална приемственост, каза Марин Райков. И в областта на външната политика. Вярвам, че няма да останете безчувствен към този мой призив. Сигурен съм, че ще оправдаете очакванията. Желая ви да постигнете максимален консенсус по основните приоритети, каза Марин Райков. Желая ви на добър път, завърши служебният премиер.

#Марин Райков #правителство #Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"