От кафето се пълнее

От кафето се пълнее
Всички познаваме положителните ефекти на кофеина, но новите изследвания показват, че някои съставки нямат добро въздействие върху нашето здраве.
A A+ A++ A

Пиенето на повече от пет чаши кафе дневно може да доведе до значително напълняване и да увеличи риска от развитие на диабет, предупредиха учените.

Според предишни проучвания умереният прием на кафе може да предизвика отслабване, но австралийски учени имат известни резерви относно тези констатации. Лабораторни тестове върху мишки показват, че хлорогенската киселина, съдържаща се в напитката, може да попречи на свалянето на килограми и да увеличи риска от диабет.

За да получите ефекта на напълняването обаче, е необходимо да изпивате поне по пет чаши от кофеиновото питие. При затлъстелите мишки съставките в кафето довели до засилена непоносимост към глюкоза, т.е. увеличили устойчивостта на организма към инсулин.

Всички познаваме положителните ефекти на кофеина, но новите изследвания показват, че някои съставки нямат добро въздействие върху нашето здраве. За това е важно да консумирате кафе умерено.

#кафе #здраве

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »