Райна Кабаиванска с „Оскар“ за опера

Райна Кабаиванска с „Оскар“ за опера
Вечерта на 18 май Театро Комунале имаше на своята сцена една кралица – неоспоримата Райна Кабаиванска. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Световната оперна звезда Райна Кабаиванска получи „Оскар“ за кариера на международните награди за опера „Оскар“, предаде БГНЕС.

За домакин на церемонията на 18 май тази година беше избран Театро Комунале - Болоня, Италия, който чества своите 250 години.

„Вечерта на 18 май Театро Комунале имаше на своята сцена една кралица – неоспоримата Райна Кабаиванска“ – отбеляза италианската преса.

На същата церемония специална награда „Операта в киното“ получи големият италиански режисьор Франко Дзефирели.

Композиторът и диригент Джовани Алеви, известен със своите умения да доближава класическата музика до младите, представи своята последна творба A Pefect Day и се обърна към публиката с думите: „Да благодарим на наградените, че разпространяват по целия свят огромното наследство, на което се гради нашата културна идентичност“.

Тази година за 13-и път Райна Кабаиванска ще проведе своя Майсторски клас, който се организира от Нов български университет. Крайният срок за участие е 2 септември.

Прослушването на кандидатите ще бъде на 5 септември, а обучението ще продължи в периода 6-19 септември 2013 г., в Софийската опера и балет.

#Райна Кабаиванска #Оскар #опера #Италия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници