Гришо във втори кръг на „Ролан Гарос“ след отказване от Фая

Гришо във втори кръг на „Ролан Гарос“ след отказване от Фая
A A+ A++ A

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за втори кръг на „Ролан Гарос“ за втора поредна година, след като съперникът му Алехандро Фая се отказа след сет изоставане срещу българина. Димитров стартира за трети път в кариерата си на турнира в Париж, но първи до пробив стигна Фая, макар Гришо веднага да го върна и после да направи още един за спечелването на първия сет с 6:4.

При 1-0 за българина във втория сет колумбиецът се отказа. Първата ни ракета досега не бе играл с 29-годишния левичар, който в момента е 70-и в световната ранглиста. В опит да достигне за първи път в кариерата си трети кръг, Димитров, който за първи път е поставен във Франция, ще има за противник Лука Пуи или Алекс Кузнецов, уточнява БГНЕС.

Почти сигурно в трети кръг световният номер едно Новак Джокович ще чака Гришо и ще иска да си отмъсти за сензационната загуба от Димитров наскоро в Мадрид. С успеха българският тенисист си спечели 45 точки за световната ранглиста, а ако успее да преодолее за първи път в кариерата си втори кръг, ще си осигури още толкова.

#Ролан Гарос #Григор Димитров #Джокович #тенис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"