Екстрадират Драгановеца в Германия

Екстрадират Драгановеца в Германия
Стоян Кръстев - Драгановеца
A A+ A++ A

Съдът уважи искането за изпълнение на Европейска заповед за арест на Стоян Кръстев - Драгановеца, и той ще бъде екстрадиран в Германия.

Кръстев ще бъде екстрадиран във връзка с провеждане на разследване за трафик на наркотици, предаде агенция „Фокус“.

Адвокатите на Драгановеца поискаха Европейската заповед за арест да не се изпълнява, тъй като няма яснота защо се иска лицето от Германия, както и за какъв срок.

В момента в България се водят две досъдебни производства срещу Кръстев, в които той е привлечен като обвиняем, като и двете производства са образувани преди издаването на Европейската заповед за арест.

Пред съда беше представена и подробна документация във връзка със здравословното състояние на Драгановеца, според която лицето е в критично състояние и условията на ареста не са подходящи за лечението му. Беше споменато и че евентуалното му оставяне в ареста ще доведе до трайни увреждания.

Според прокуратурата Европейската заповед за арест е абсолютно валидна и няма реални основания за отказа за изпълнението й.

Съдът реши, че лицето ще бъде предадено на властите в Германия с условието да бъде върнат в България за нуждите на двете досъдебни производства, които се водят тук, както и за излежаване на евентуална присъда, която му е наложена от германските власти.

Според следствието в Германия Драгановеца е организатор на наркотрафик от Турция през България за Германия. До него разследването стигнало след операция на българската ГДБОП и Федералната криминална служба от септември 2011 г., когато с 4 кг хероин в Гьотинген бе задържан 53-годишният българин Н. К.

#Европейска заповед за арест #Стоян Кръстев #Драгановеца #Германия #ГДБОП #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници