Владо Пенев: Не успях да увелича заплатите на артистите

Владо Пенев: Не успях да увелича заплатите на артистите
Владо Пенев съжали, че не е успял да вдигне заплатите на артистите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Не успях да увелича заплатите на артистите“, призна служебният министър на културата Владимир Пенев при отчет на работата си по време на служебното правителство, съобщи БГНЕС.

Пенев обясни, че въпреки желанието му да увеличи единния разходен стандарт за финансиране на държавните културни институти в областта на сценичните изкуства след проведени консултации с Министерството на финансите се е оказало, че няма възможност за осигуряване на това увеличение.

Пенев се похвали, че докато той е бил министър, бяха внесени общо шест кандидатури за списъците на ЮНЕСКО.

„Сключени са 20 договора за извършване на консервационни реставрационни дейности на недвижими културни ценности и договори за проучване на средновековния град Перперикон, и договори за изготвяне на планове за опазване и управление на църквата и тракийската гробница в Казанлък“, каза още актьорът.

„Одобрена е програма на Министерството на културата за 32 милиона лева, идващи по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство за консервация и възстановяване на паметници на културата и опазване на културното наследство“, отчете се още Пенев.

#Владимир Пенев #Казанлък #култура #ЮНЕСКО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »