Успех с електронното правителство, капитане!

Успех с електронното правителство, капитане!
A A+ A++ A

Мнозина свързват министерството на транспорта единствено с функцията за преместване на товари и хора от една точка в друга. То обаче има още две понятия в името си - информационните технологии и съобщенията. Няма съмнение, че транспортът и логистиката са от огромно значение за икономиката на една държава. Съобщенията също.

Сега ще отворим дума за нещо, което трябва пряко да засяга министерството - информационните технологии и т.нар. електронно правителство. Същото това е-правителство, чието призвание е да намали административните пречки пред гражданите и бизнеса и да вкара страната ни в модерната ера. То присъства в програмите на всяка една партия в последните години. В служебния кабинет беше назначен дори министър. Но още сме в началото на пътя.

Според икономиста Тодор Ялъмов изразходваните през годините до момента средства за е-правителството със сигурност са стотици милиони.

Ползата от изхарчените пари е никаква. Електронното правителство е зациклило безнадеждно и дори най-големите оптимисти не виждат надежда то да се появи по-рано от 5-6 години.

Това трябва да е една от основните задачи на новия министър Данаил Папазов. Без да се изключват и останалите проблеми, най-спешният от които са рестрикциите срещу родните превозвачи, които налага Турция.

Така че - успех и с електронното правителство, капитане!

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »