Полски прокурор опита да се самоубие на пресконференция

Полски прокурор опита да се самоубие на пресконференция
Полският военен прокурор Миколай Пржибил говори по време на пресконференция на 9 януари, минути преди да опита да се самоубие. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Военен прокурор опита да се самоубие със служебното си оръжие по време на пауза на пресконференция в Познан, съобщиха полските медии.

„Пациентът е в съзнание. Животът му не е в опасност“, заяви Левлав Ленартовиц, директор на болница HCP в Познан, по телевизия TVN24, цитиран от БГНЕС.

Прокурорът е ранен „в черепно-лицевата област, той беше подложен на изследвания, включително на томография“, допълни същият източник.

Прокурорът Миколай Пржибил давал пресконференция по повод аферата с предполагаеми подслушвания на телефоните на журналисти, разследващи самолетната катастрофа с президента Лех Качински на 10 април 2010 г. от страна на военната прокуратура в Познан.

След като произнесъл много емоционална пледоария, в която отхвърлил обвиненията във връзка с подслушването на журналисти, той поискал представителите на медиите да напуснат залата, „за да я проветри“.

„Чухме глух шум и се върнахме в залата, смятайки, че е паднала някоя камера. Тогава видяхме прокурора да лежи неподвижно на пода в локва кръв със служебното му оръжие до него“, разказа журналист от TVN24.

„След няколко секунди видяхме, че прокурорът все още диша“, допълни той.

Медицински екип пристигнал на мястото и оказал първа помощ на прокурора, който след това бил откаран в болница.

#прокурор #Познан #Лех Качински #президент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници