Германските медии погнаха Саркози

Германските медии погнаха Саркози
Френският президент Никола Саркози и германският канцлер Ангела Меркел по време на пресконференция в Берлин на 9 януари. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Германският печат не е никак деликатен спрямо френския президент Никола Саркози заради намерението му да въведе данък на финансовите транзакции, без да чака одобрението на европейските си партньори.

Саркози пристигна днес в Берлин, където трябва да разговаря с германския канцлер Ангела Меркел, съобщи говорителят на канцлерството Щефен Зайферт, цитиран от АФП.

Тема на разискванията ще бъде облагането с данък на финансовите транзакции, което може да отрови отношенията Париж – Берлин в момент, когато кризата в еврозоната се задълбочава, пише изданието.

Според медиите в Германия френският президент възнамерява „да даде пример“ и да въведе данъка само във Франция, ако е необходимо.

Саркози погазва френско-германското сътрудничество с предизборни цели, посочва в сайта си сп. „Шпигел“, намеквайки за желанието на държавния глава да се бори за нов мандат.

Меркел и Саркози ще направят изявления след срещата около 12.30 ч. по Гринуич.

В петък Никола Саркози изненада своите европейски партньори, като се започне от Ангела Меркел, заявявайки, че Франция няма да чака другите да се споразумеят за въвеждането на данъка върху финансовите транзакции.

#Никола Саркози #Ангела Меркел #президент #канцлер #Франция #Германия #говорител #данък #Париж #Берлин #Гринуич #еврозона

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници