Турция продължава рестрикциите срещу българските превозвачи

Турция продължава рестрикциите срещу българските превозвачи
От 1 юни ще продължат рестриктивните мерки спрямо българските превозвачи от страна на турските власти, като дори ще има и нови.
A A+ A++ A

От 1 юни ще продължат рестриктивните мерки спрямо българските превозвачи от страна на турските власти, като дори ще има и нови. Това е позицията на турските превозвачи UND. До решението се е стигнало след осемчасови преговори в Истанбул от страна на българския и турския бранш, съобщи за Агенция „Фокус“ Койчо Русев, член на УС на АЕБТРИ.

От българска страна в преговорите участваха АЕБТРИ и БАСАТ, от турска – UND – Асоциацията на турските превозвачи. „Подготвихме протокол, с който искахме да намерим някакви решения, да сближим позициите си, но те са категорични, че от 1 юни ще продължат рестриктивните мерки, като са записали, че дори ще има и нови.

Става ясно, че всичко е по тяхно предложение. Министерството на транспорта е направило предложение до Митниците, оттам е разпоредено на граничните пунктове и всичко е с цел – да се смачка конкурентоспособността на българските превозвачи“, обясни Койчо Русев.

По думите му – въпреки аргументите на българската страна, от турска нямат желание да се решават проблемите и да се откажат от незаконните действия спрямо българските превозвачи, които противоречат на международните конвенции.

„Напротив, започват да ни заплашват, че ще има нови санкции. Имаме изготвен протокол, в който се посочва – каква е тяхната позиция, но ние не сме съгласни с това, което е записано в него. Ние искаме – спазване на международните конвенции, договори, спогодби. Нищо друго не искаме. Имаме документи от Париж, които тълкуват, че ние сме прави, те го виждат това и въпреки всичко създават и правят техни нормативи, които ги няма никъде, те си ги измислят“, каза Койчо Русев.

По думите му сред основните аргументи от турска страна е, че българските превозвачи им изземват товарите. По думите на Койчо Русев при това положение не остава нищо друго, освен от българска страна да се настоява за реципрочни мерки спрямо турските превозвачи.

#Турция #превозвачи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници