Собственици на заведения на протест срещу забраната за тютюнопушене

Собственици на заведения на протест срещу забраната за тютюнопушене
Лукарев обяви, че собствениците на заведения са готови да излязат да протестират на улицата, като според него над 60% от персонала на заведенията е бил съкратен тази зима. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Собственици на заведения ще излязат на протест, ако наредбата, забраняваща тютюнопушенето в закрити помещения, не бъде променена, заяви Димитър Лукарев от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация на среща в парламента между представители на асоциацията и депутати от Коалиция за България, предава „24 часа“.

Лукарев обяви, че собствениците на заведения са готови да излязат да протестират на улицата, като според него над 60% от персонала на заведенията е бил съкратен тази зима.

„Този закон работи срещу бизнеса. Той подпомогна развитието на рекета. Този закон работи силно за корупцията в България. И доведе до падане на оборотите в складовете, които обслужват заведенията. Направихме огромна инвестиция във вентилацията. Дори в Германия промениха закона. Ние ли сме по католици от папата“, запита Лукарев.

Емил Коларов от Сдружението на заведенията в България зададе въпроса защо държавата субсидира производството на тютюн, а същевременно забранява продажбата и ползването на тютюневи изделия.

#Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация #наредба #забрана за тютюнопушене

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »