Монтират видеокамери на 10 жп гари

Монтират видеокамери на 10 жп гари
Камерите, които ще бъдат монтирани, ще са с висока резолюция, цветни, и ще дават възможност да се разпознават лица, номера на превозни средства и други детайли. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Десет гари ще бъдат обновени с видеонаблюдение, заяви в интервю за агенция „Фокус“ Любомир Тодоров, ръководител служба „Класифицирана информация и вътрешна сигурност“ в Национална компания „Железопътна инфраструктура“.

„Основно наблягаме на гари, които са по-значими като пътникопоток, и другото, което е като показател, това са граничните гари. Тези десет гари, за които е обявена обществената поръчка за изграждане на видеонаблюдение, са гара Кулата, гара Мездра, гара Видин, гара Стара Загора, гара Свиленград, гара Горна Оряховица, Русе, Русе-разпределителна, Шумен и Кардам. В зависимост от обществената поръчка ще бъдат монтирани минимум 60 камери“, обясни Тодоров.

Камерите, които ще бъдат монтирани, ще са с висока резолюция, цветни, и ще  дават възможност да се разпознават лица, номера на превозни средства и други детайли.

„Сигналът за тях ще бъде изведен в районните управления на транспортна полиция. Фактически полицията денонощно ще наблюдава тези камери на монитори и когато видят лица със съмнително поведение, съмнително облекло, съмнителни багажи, изоставени такива, те ще имат възможност много бързо да уведомят своите патрули и постове по тези гари, за да могат да извършат необходимата проверка“, каза още експертът.

#Любомир Тодоров #Национална компания „Железопътна инфраструктура" #камери #транспорт #Кулата #Русе #Шумен #Кардам

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници