Ресторантьори и хотелиери искат зали за пушачи и непушачи в заведенията

Ресторантьори и хотелиери искат зали за пушачи и непушачи в заведенията
Благой Рагин Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация искаме Законът за пушенето на обществени места да си остане както си е сега, само че с това допълнение, което са извоювали нашите европейски партньори – да има зали за пушачи и зали за непушачи. Това каза за агенция „Фокус“ Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

„Тези колеги, които ще се заемат да запазят залите за непушачи, да получават някакви данъчни облекчения, за да можем да стимулираме повече колеги да се включат в тази кампания. Сега ще дебатираме тези облекчения с представители от Коалиция за България. Поканили сме свои колеги от районните ни структури от Хасково, Кърджали, Велико Търново, Стара Загора, Перник, Монтана, Русе“, посочи Рагин.

Той обясни, че ще искат на обществени места да не се пуши, но с допълнението, което са извоювали европейските им колеги от 16–17 държави. На въпрос за протести на непушачи след евентуална промяна в закона Рагин каза – „нека протестиращите да напълнят хазната“.

„Само за 5 месеца имаме 800 млн. лв. на червено в бюджета. Така че аз като гражданин съм заклет непушач, но като бизнесмен и представител на бизнеса ще се съобразявам и с условията на реалната ни икономика. Ако икономиката ни беше стабилна, ако сега имахме 800 млн. лв. излишък, а не дефицит, както е във Франция… Всяка година субсидират френските колеги с 300 млн. евро за тези заведения, които са пострадали от закона. Ако нашата икономика е в състояние да въведе френския модел, ние ще подкрепим с две ръце закона в този му вид. Става въпрос за оцеляване на бизнеса“, каза още Благой Рагин.

#Благой Рагин #БСП #хотелиери #ресторантьори #пушене #заведения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"