Емил Димитров: МВР рекетираше, изземваше бизнеса

Емил Димитров: МВР рекетираше, изземваше бизнеса
Емил Димитров. Снимка: БНТ
A A+ A++ A

По време на управлението на Бойко Борисов страната ни губеше всяка година поне по 1.5 млрд лева от контрабанда от цигари. В тази сума не се включват сумите от контрабандата от алкохол и горива. Това каза бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров пред ТВ7.

Според него държавата не е пожелала да спре контрабандата. Той каза, че по време на предишното управление „машината била смазваща и поради тази причина хората още не могат да се отърсят от страха“. Емил Димитров подчерта, че е готов да сътрудничи на съдебните власти. „Там, където има криминално престъпление, ще има сътрудничество“, каза още той.

Емил Димитров съобщи, че от бизнесмени е разбрал, че МВР и данъчните се използват за рекет - за изземване на техния бизнес. На мен са ми казвали, че са им искали 50-70% от техния бизнес. Един ми каза за 80%. През месец октомври разказах това нещо на Бойко Борисов, повтори на няколко пъти Емил Димитров. Според него групите отивали при бизнесмените и им казвали - прехвърли ми бизнеса.

„Арогантността при Цветан Цветанов беше очевадна. Три години говоря за кумеца на Цветан Цветанов, който участва в схеми в източване на ДДС. Казвал съм ги тези неща и на Красимир Стефанов, бившия директор на НАП. Цветанов си го направи по най-наглия начин депутат, но това няма да му помогне, защото остават документи“, каза от своя страна Иван Петров, също бивш депутат от ГЕРБ.

Според него при управлението на ГЕРБ е „имало приятелски кръг“. МВР по времето на Цветанов премина границата - използваше се за разчистване на вътрешни неприятели, за неудобни бизнесмени, каза още той. Иван Петров разказа и за конкретен случай с „контрабанда с десетки камиони с цигари, за които е информирал, но нещата не стигнали до никъде“. „Според моя анализ нещата отиват към олигарихчни кръгове, които печелят от това“, каза още Иван Петров.

(По БГНЕС)

#ГЕРБ #Емил Димитров #Иван Петров #Цветан Цветанов #политика #контрабанда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »