Софийска прокуратура крие информация за пиарките на Мирослав Найденов

Софийска прокуратура крие информация за пиарките на Мирослав Найденов
Младите жени се прочуха, след като фирмата им „Кей Ем Ком“ спечели 50 хил. лв. по обществена поръчка за създаване на „Фейсбук“ и „Туитър“ профили на Програмата за развитие на селските райони. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийската градска прокуратура отказва да даде информация за проверката срещу бившите пиарки от Агенцията по безопасност на храните Кристина Спасова и Лора Димитрова, съобщава в. „Сега“.

Младите жени се прочуха, след като фирмата им „Кей Ем Ком“ спечели 50 хил. лв. по обществена поръчка за създаване на „Фейсбук“ и „Туитър“ профили на Програмата за развитие на селските райони.

Няколко месеца след като напуснала държавната служба Кристина Спасова навлезе с шеметен старт в бизнеса, като си купи два офиса за над 500 000 лв. в София, единият - от най-голямата птицекланица у нас „Градус 1“. Невръстната й фирма влезе и с 390 000 лв. в предприятие за преработка на горски плодове, чрез което Спасова стана съсобственик и арендатор на стотици декари земя.

През 2012 г. прокуратурата започна проверка по случая, но тя бе спряна, тъй като НАП трябваше да провери имуществото на двете млади дами.

Тази проверка се проточи почти година.

По информация на „Сега“ проверката на НАП е приключила и данните са пратени в прокуратурата. Данъчните обаче също отказват да съобщят какви са изводите им.

#Кристина Спасова #Лора Димитрова #Софийската градска прокуратура #Агенцията по безопасност на храните #НАП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"