100 строители на протест в старозагорска фирма

100 строители на протест в старозагорска фирма
„По-добре няма да стане със стачка – ние не сме държавна фирма, за да има откъде да извадим пари да ги дадем“, заявиха от ръководството. Снимка: Уикипедия
A A+ A++ A

Около 100 работници от най-голямата строителна фирма в Стара Загора „Строител ВД“ протестираха днес пред входа на компанията.

Причината за протеста им е, че не са си получили заплатите за 3 месеца, предаде БГНЕС.

От ръководството на фирмата заявиха, че ще им платят по 500 лв. до края на седмицата, а останалата сума ще бъде изплатена в най-скоро време.

Въпреки това работниците си тръгнаха и не се върнаха по работните си места днес.

Искаме си месечните възнаграждения за септември, октомври, ноември, заяви един от протестиращите. Друг сподели, че като няма пари, нищо не може да се направи.

„От една година горе-долу се движи работата. Кърпим с едни аванси, от време на време ни дават. Това е – по 100-200 лева на месец“, разказа посленият.

„Две деца имам. Старите подаръци от миналата година наново ги опаковахме и това е“, оплака се още един служител на фирмата.

„Все пак ние имаме работа за разлика от други фирми. От другата седмица започваме три нови обекта. С това ви поведение може и да се откажат инвеститорите, това си е тяхно решение, както решите“, обърнаха се към протестиращите от ръководството на фирмата.

„По-добре няма да стане със стачка – ние не сме държавна фирма, за да има откъде да извадим пари да ги дадем“, заявиха още от ръководството.

#Стара Загора #заплати #стачка #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"