Магистрала „Тракия" ще бъде напълно готова през юли

Магистрала „Тракия" ще бъде напълно готова през юли
Работата е значително напреднала от последната проверка през март. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Магистрала „Тракия" ще бъде изцяло завършена още през юли, съобщиха вицепремиерът Екатерина Захариева, шефът на "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров и представителят на изпълнителя от "Тракия IV" Иван Иванов, които посетиха строителното трасе.

"Работата е значително напреднала от последната проверка през март. Има достатъчно техника и работници по трасето, осигуряват се и инертни материали. Полагането на асфалт се извършва от уникална машина върху цяла лента от магистралата и така асфалтира цели 11 м от трасето. Очаквам, ако строителите запазят тези темпове на работа, по "Тракия" да се пътува в началото на юли", обясни Захариева, цитирана от "24 часа".

Иван Иванов съобщи, че изпълнителят е представил искане за удължаване на срока за изпълнение с 60 дни - до 30 юли, заради форсмажорни обстоятелства.

"В момента графикът на работа показва, че трасето ще е готово до 15 юли, но правим нужното да съкратим още срока", каза Лазар Лазаров от "Пътна инфраструктура".

Изграждането на северната скоростна тангента на София и на трасето между столицата и Калотина са в най-напреднала фаза от големите инфраструктурни проекти към момента.

#Екатерина Захариева #"Пътна инфраструктура" #магистрала "Тракия" #София #Калотина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници