Григор: Много хора чакаха да направя нещо голямо

Григор: Много хора чакаха да направя нещо голямо
"Първата стъпка е Топ 10 и от там стартираш. Но за това ти трябва да имаш доста големи резултати през годината и предизвикателството е да запазиш нивото си", споделя Гришо. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На турнира в Рим наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров излезе на първия си мач под музиката от популярната поредица за Джеймс Бонд.

Това е добро попадение, тъй като българинът, който е също толкова фотогеничен, колкото е и атлетичен, умее и да повдига вежди с изискаността на Роджър Мур, пише британския вестник "Дейли телеграф".

По повод очакванията преди старта на престижния турнир, Димитров заяви: "Мисля, че много хора чакаха аз да направя нещо голямо. Хубаво е, че имат високи очаквания, защо не? Това е моята цел".

"Първата стъпка е Топ 10 и от там стартираш. Но за това ти трябва да имаш доста големи резултати през годината и предизвикателството е да запазиш нивото си", споделя българинът пред британското издание.

"Понякога е трудно да се фокусираш върху задачата си. Ако ще играеш със световния номер едно, си казваш „Това е сериозно". След това играеш с тенисист с по-нисък ранкинг и си казваш, че можеш да го победиш, но това не се случва. Много е важно да имаш добра настройка за това", каза още Гришо.

Той очаквано бе попитан за връзката си с Мария Шарапова и дали рускинята му помага с опита си да прогресира в тура.

"Разбира се. Не мисля, че това е въпрос, свързан с тениса. По-скоро е личен", отклони въпроса родният тенисист.

#Григор Димитров #Рим #Мария Шарапова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »